Incasso in Engeland starten? Dat kan gewoon vanuit Nederland!

Geschreven door Kees Post

6 januari 2024

Een betrouwbaar incassobureau om openstaande facturen in Engeland te incasseren? Dat zijn wij.

Wij zijn gespecialiseerd in internationale incasso, met een focus op het incasseren van vorderingen in Engeland. Met onze expertise en ervaring kunnen wij u helpen om uw geld terug te krijgen, zelfs als het om een incassozaak in het buitenland gaat.

We begrijpen de verschillen tussen het Nederlandse en Engelse incassosysteem en kunnen daardoor effectieve incassostrategieën gebruiken.

Incassoprocedure in Engeland starten bij Breyta

 • Dekking in heel het Verenigd Konkinkrijk
 • Incassobureau in Nederland
 • Eén vast aanspreekpunt
 • Geen verborgen kosten
 • Expertise in incassoprocedures in Engeland
 • Bewezen effectief
Incassospecialist Kees Post

Incassospecialist, Oprichter van Breyta

Openstaande factuur innen in Engeland

Bij Breyta begrijpen we dat incasseren meer is dan alleen het volgen van procedures; het is een strategische operatie waarbij nauwkeurigheid, tact en timing samenkomen om optimaal resultaat te behalen. Ons team van experts staat klaar om u te adviseren en te ondersteunen bij elke stap.

Het doelgericht incasseren van openstaande facturen in Engeland vraagt om specialistische kennis en een secure aanpak, precies wat ons incassobureau, Breyta, in is gespecialiseerd.

Buitenlandse incasso vereist een deskundig incassobureau. Welke ervaring heeft in de buitengerechtelijke fase en de gerechtelijke procedures in Engeland.

Late payment letter

We starten met een krachtige ‘late payment letter’ om jouw Britse debiteur aan te spreken op zijn verantwoordelijkheden, dit zouden we in Nederland een schriftelijke aanmaning noemen.

Onze jarenlange ervaring leert dat een heldere communicatie van verwachtingen en consequenties beschrijven voor een succesvolle incasso zorgt.

Mocht deze eerste stap niet het gewenste resultaat opleveren, zijn wij uitstekend voorbereid om gerechtelijke stappen te ondernemen.

Wat zijn de kosten voor een incasso in Engeland?

Onze incasso-experts hanteren een No Cure No Pay-beleid.

Je betaalt pas een vergoeding aan ons wanneer wij succesvol incasseren. Continu zetten wij ons in om deze kosten op de debiteur te verhalen. Indien wij hierin slagen, zijn de kosten voor jou minimaal en ontvangt jij het volledige factuurbedrag.

Mocht er onverhoopt niets geïncasseerd worden, dan blijven de kosten beperkt tot een vergoeding van €75,-. Dit zorgt ervoor dat jij als onze cliënt een beperkt financieel risico draagt.

Hoe werkt het incassoproces in Engeland?

Het incasseren van schulden in Engeland kent een eigen aanpak en begrip van de lokale wetten is zeer belangrijk. Bij Breyta zijn we thuis in deze procedures en we leggen graag uit hoe dit het incassoproces in Engeland in zijn werk gaat.

Anders dan in Nederland start je in Engeland met een officiële betalingsherinnering, de ‘late payment letter’, naar de debiteur om hem te informeren over de openstaande schuld. Hij krijgt dan een termijn om te betalen.

Betaalt de debiteur nog niet, dan zijn er extra stappen mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld een ‘Order to Obtain Information’ aanvragen. Hiermee verplicht je de debiteur om openheid van financiën te geven.

Het proces verloopt in stappen waarbij de druk toeneemt: beginnend met een vriendelijke aanpak en, als nodig, gevolgd door juridische actie.

Bij Breyta kennen we alle stappen en helpen je om de incassoprocedure effectief uit te voeren. Van het verzenden van de initiële brieven tot eventuele onderhandelingen en juridische procedures, wij staan klaar om te zorgen dat je betaling ontvangt.

Kees-Post-Incasso-Jurist

Vragen over Engelse incasso?

Vraag het onze incassoprofessional Kees Post

Email of bel 033 – 785 8470

Advies vragen

 

Gerechtelijke incassoprocedures in Engeland uitgelegd

je hebt een Engelse klant die niet betaalt en je overweegt gerechtelijke stappen. Nu vraag je je waarschijnlijk af: ‘Hoe verschilt het Engelse incassosysteem van het Nederlandse?

Net als in Nederland, heeft Engeland duidelijke procedures voor het innen van schulden via de rechtbank. We leggen de verschillende gerechtelijke incassoprocedures uit.

Gerechtelijke incassoprocedures in Engeland op een rij

KenmerkSmall Claims TrackFast TrackMulti Track
Bedrag in GeschilMeestal tot £10,000Tussen £10,000 en £25,000Meestal meer dan £25,000
ComplexiteitEenvoudig tot matig complexMatig complexHoog complex
Procedureduur14 dagen6 maanden tot 1 jaar1 tot 2 jaar
Behoefte aan AdvocaatNiet noodzakelijkAanbevolenSterk aanbevolen
BewijsuitwisselingBeperktUitgebreider dan Small ClaimsZeer uitgebreid
HoorzittingenMeestal kort en informeelLanger en formeler dan Small ClaimsLang en formeel
Geschikt voorKleine schulden, eenvoudige contractuele zakenComplexere contractuele zaken, schadeclaimsGrote schulden, zeer complexe juridische geschillen

Small claims track – de eerste optie voor Engelse incasso

De “Small Claims Track” in Engeland is een onderdeel van het County Court-systeem, bedoeld voor het oplossen van kleinere civiele geschillen waarbij het om geringe vorderingen gaat.

Hier is een uitleg over hoe het werkt en wat de stappen zijn:

 1. Definitie van Small Claims Track: Het is bedoeld voor zaken waarbij het bedrag in geschil niet meer dan £10,000 bedraagt. Dit zijn vaak zaken als kleine schulden, geschillen over contracten, en schadeclaims.
 2. Aanspannen van een Zaak: De procedure begint wanneer de eiser een claimformulier indient bij het gerecht. Dit formulier beschrijft de aard van de claim en het bedrag dat wordt geëist.
 3. Reactie van de Gedaagde: De debiteur heeft dan een bepaalde tijd om te reageren. Ze kunnen de claim erkennen en betalen, de claim betwisten, of zelf een tegeneis indienen.
 4. Mediation of Pre-Trial: In sommige gevallen kan er een mediationproces plaatsvinden in een poging om de zaak buiten de rechtbank om te regelen. Als dit niet lukt, wordt de zaak doorverwezen naar een zitting.
 5. De Zitting: Bij de zitting worden beide partijen gehoord. In de Small Claims Track zijn de procedures minder formeel en is er meestal geen behoefte aan een advocaat, hoewel partijen ervoor kunnen kiezen om juridische vertegenwoordiging te hebben.
 6. Uitspraak: Na het horen van beide partijen zal de rechter een beslissing nemen. De rechter kan beslissen om de claim geheel of gedeeltelijk toe te wijzen of af te wijzen.
 7. Uitvoering van de Uitspraak: Als de eiser wint, moet de gedaagde het toegekende bedrag betalen. Als de gedaagde niet betaalt, kan de eiser stappen ondernemen om het geld te innen, zoals beslaglegging op bezittingen.

De Small Claims Track is ontworpen om een snellere en goedkopere manier te bieden voor het oplossen van kleinere geschillen.

Samengevat: gevallen waarin het gevorderde bedrag onder de £10,000 (ongeveer €11,600) is het Small Claims Track van Engeland een goede manier om iedere vordering te incasseren.

Fast Track – optie voor openstaande facturen tussen £10,000 – £25,000

in Engeland bestaat er naast de Small Claims Track ook de zogenaamde “Fast Track” in het civiele rechtssysteem. Dit is een procedure voor het behandelen van bepaalde soorten civiele zaken.

Hier zijn de belangrijkste kenmerken en stappen:

 

 1. Definitie: Fast Track is bedoeld voor zaken die complexer zijn dan die in de Small Claims Track, maar toch een relatief snelle behandeling vereisen. Het wordt gewoonlijk gebruikt voor zaken waarbij het bedrag in geschil tussen £10,000 en £25,000 ligt, hoewel dit bedrag kan variëren.
 2. Indienen van de zaak: Net als bij de Small Claims Track begint het proces met het indienen van een claimformulier bij de rechtbank.
 3. Reactie van de Gedaagde: De gedaagde moet binnen een bepaalde termijn reageren. De reactie kan bestaan uit het erkennen van de claim, het betwisten ervan, of het indienen van een tegeneis.
 4. Case Management Conference (CMC): In Fast Track-zaken wordt vaak een CMC gehouden, waarbij de rechter en beide partijen samenkomen om de zaak te bespreken.
 5. Uitwisseling van Bewijsmateriaal: Beide partijen moeten hun bewijsmateriaal en documentatie uitwisselen volgens het vastgestelde tijdschema.
 6. De Hoorzitting: De zaak wordt op een hoorzitting behandeld, waarbij beide partijen hun zaak voor de rechter brengen. Advocaten zijn vaak betrokken bij Fast Track-zaken.
 7. Uitspraak: Na het overwegen van het bewijs en de argumenten van beide partijen, doet de rechter een uitspraak.
 8. Uitvoering van de Uitspraak: Net als bij de Small Claims Track moet de verliezende partij de uitspraak naleven, wat kan inhouden dat ze moeten betalen of andere acties moeten ondernemen.

Multi Track – voor geschillen boven de £25,000

naast de Small Claims Track en Fast Track, bestaat er nog een belangrijke procedure genaamd de “Multi Track”.

Hierbij een overzicht van deze procedure

 1. Doel: Multi Track is bedoeld voor de meest complexe  zaken. Dit zijn over het algemeen zaken waarbij het bedrag in geschil meer dan £25,000 is.
 2. Kenmerken: Zaken in de Multi Track zijn vaak complex van aard, met grote hoeveelheden bewijs en getuigenverklaringen. De procedures zijn zeer formeel.
 3. Procedureduur: Deze zaken duren doorgaans langer om te beslechten dan zaken in de Small Claims Track of Fast Track, vanwege hun complexiteit en de noodzaak van gedetailleerde bewijsvoering.
 4. Advocaten en Experts: In de Multi Track zijn advocaten altijd betrokken.
 5. Case Management: Deze zaken vereisen intensief case management, met gedetailleerde pre-trial procedures, waaronder case management conferences en pre-trial reviews.
 6. Kosten: Vanwege de complexiteit en de betrokkenheid van advocaten en experts, zijn de kosten voor het voeren van een zaak in de Multi Track doorgaans veel hoger dan in de andere tracks.
 7. Uitspraak en Uitvoering: De uitspraken kunnen aanzienlijke financiële consequenties hebben en vereisen vaak gedetailleerde uitvoeringsprocedures.

Bij Incassobureau Breyta hebben we ruime ervaring met al deze procedures.

Van de  Small Claims Track tot de de Multi Track, wij staan aan je zijde. Met onze expertise begeleiden we je van A tot Z, zodat je elk stadium van het proces met vertrouwen tegemoet gaat.

Met Breyta ben je in goede handen – laten we die onbetaalde facturen incaseren.

Beslag leggen in Engeland

Beslaglegging op bankrekeningen – Garnishee Orders

Voor Nederlandse bedrijven kan het innen van schulden in Engeland lastig zijn. De ‘Garnishee Order’ is een methode om beslag te leggen op bankrekeningen die wel lijkt op wat we in Nederland kennen, maar toch verschillend is.

Zo’n order is een opdracht van de rechtbank aan de bank van je schuldenaar. Zij moeten dan geld van zijn rekening afhalen om jou te betalen. In Nederland moet je eerst langs de rechter voordat je dit kan doen, maar in Engeland kan dat meteen.

Let op: een Garnishee Order geldt alleen voor geld dat al op de rekening staat. Geld dat later wordt gestort, valt er niet onder.

Je moet goed bewijzen dat je het geld echt tegoed hebt. En in Engeland zijn er verschillende regels voor bijvoorbeeld handelsschulden en belastingschulden.

Een incassobureau zoals Breyta kan je hierbij helpen. Wij weten precies wat er moet gebeuren en zorgen dat jij je geld uit Engeland snel en goed terugkrijgt.

Beslaglegging op inkomen – Attachment of Earnings Order

Om beslag te leggen op inkomen van een debiteur uit Engeland maakt Breyta onder andere gebruik van de ‘Attachment of Earnings Order’.

Wat houdt een ‘Attachment of Earnings Order’ in?

Zo’n bevel dwingt de werkgever van de debiteur om steeds een stukje van het loon aan de schuldeiser te betalen. Dit zorgt ervoor dat voldaan wordt aan de financiële verplichtingen en als schuldeiser helpt het je de verschuldigde bedragen te ontvangen.

Hoe werkt het proces?

 • De procedure start met een verzoek aan de rechter. Als schuldeiser lever je bewijs van de schuld en het uitblijven van betaling.
 • Na goedkeuring door de rechter wordt de ‘Attachment of Earnings Order’ uitgegeven en naar de werkgever van de debiteur gestuurd.
 • De werkgever moet dan een deel van het loon inhouden en dit direct aan de schuldeiser overmaken, totdat de volledige schuld is betaald.

Maak gebruik van de expertise van incassobureau Breyta. Met onze diepgaande kennis en ervaring in Engelse incassozaken, verzekeren we dat je krijgt waar je recht op hebt. 

Kees-Post-Incasso-Jurist

Vragen over Engelse incasso?

Vraag het onze incassoprofessional Kees Post

Email of bel 033 – 785 8470

Advies vragen

 

Sparren over jouw incassozaak?

Bel ons gerust op 033-785 8470. 

Dan bespreken wij samen de beste aanpak.

  In 1 minuut doorverbonden met een incassoprofessional

 Vrijblijvend advies over de beste incasso-aanpak

✅  Op werkdagen van 08:00 – 20:00 uur

  Speciaal voor ondernemers

Klant ervaringen met incassobureau Breyta

Michael Netten
Michael Netten
25. April, 2024.
Professionele aanpak en netjes verzorgd. Aanrader als je iets te incasseren hebt :-)
Rob Quené
Rob Quené
25. April, 2024.
Op een prima manier geholpen! Men denkt mee in oplossingen die voor zowel de klant als het bedrijf het prettigst zijn en het resultaat is zoals gewenst. Uitstekende service!
Dani Dunsbergen
Dani Dunsbergen
8. Maart, 2024.
Ahmet Demirel
Ahmet Demirel
5. Maart, 2024.
We hadden een klant die niet wilde betalen. We hebben Breyta benaderd. Kees was heel duidelijk in zijn communicatie. We werden op de hoogte gehouden tijdens de gehele procedure. De klant heeft uiteindelijk betaald. We zijn superblij met dit bedrijf en zullen het zeker aanraden!
Geert Menting
Geert Menting
4. Maart, 2024.
Ik werd geconfronteerd met een verstekveroodeling, aangezien ik de dagvaarding niet had ontvangen. Hierdoor was ik genoodzaakt in verzet te gaan. In deze situatie heb ik contact opgenomen met Breyta, waar ik snel, deskundig en op een persoonlijke wijze werd bijgestaan door Kees. Na een analyse van de zaak kwam Kees met een helder plan van aanpak. Dit plan hebben we vervolgens samen succesvol uitgevoerd. Naast de kundigheid heb ik de persoonlijke aanpak en snelheid van communicatie als zeer prettig ervaren.
Jan-Willem Logtmeijer
Jan-Willem Logtmeijer
8. Februari, 2024.
Ellie Borgers
Ellie Borgers
9. Januari, 2024.
Alles is keurig geregeld.
Stan SB Woodshop
Stan SB Woodshop
4. Januari, 2024.
Ik wist niet dat het zo makkelijk, duidelijk, vriendelijk en bovendien snel geregeld kon worden. Als ik dit eerder had geweten had het mij een hoop tijd en moeite in het verleden kunnen schelen. Mocht het weer nodig zijn dan maak ik zeker weer gebruik van de diensten van Breyta!
Joëll J
Joëll J
23. November, 2023.
Super fijne ervaring met Breyta en Kees Post Na verschillende slechte recensies van andere partijen te hebben gelezen bij Breyta uitgekomen, die wel veel positieve recensies had. Ik begrijp nu waarom. Na het eerste contact advies gekregen om een pre-incassobrief te sturen. Nadat dit op niks was uitgelopen werd ik netjes gebeld met de vraag of ik het incassotraject wilde starten. Nadat ik hier bevestigend op geantwoord had werd het incassotraject gestart. Tijdens het incassotraject ben ik telkens netjes op de hoogte gehouden door Kees. Als ik laat in de avond belde was er altijd een medewerker aanwezig om mij te woord te staan en een terugbelverzoek achter te laten bij Kees. De volgende dag werd ik dan netjes gebeld door Kees. Uiteindelijk kwam er weinig tot geen (re)actie vanuit mijn debiteur. Toen we op het punt stonden om een gerechtelijke procedure te starten kregen we bericht dat mijn debiteur faillissement gaat aanvragen. Helaas. Ondanks deze domper wil ik Kees en zijn team toch enorm bedanken voor het meedenken en de fijne service tijdens het traject.
Sandra van Heel
Sandra van Heel
22. November, 2023.
Super tevreden over Breyta! Ik zal het iedereen aanraden als je op zoek bent naar een incassobureau die absoluut zijn afspraken nakomt. Ze reageren snel en ze doen er alles aan om je te helpen en houden je goed op de hoogte van de vorderingen.

Lees meer over incassozaken

Dagvaarding opstellen? alles wat je moet weten!

Dagvaarding opstellen? alles wat je moet weten!

Een dagvaarding lijkt misschien ingewikkeld en overweldigend, maar maak je geen zorgen, wij staan klaar om je te helpen! In dit artikel duiken we samen in de wereld van dagvaardingen, ontdekken we wat ze precies inhouden, welke kosten ermee gemoeid zijn, en hoe je...

Griffierecht hoger beroep 2024

Griffierecht hoger beroep 2024

Ben je het niet eens met een uitspraak van de rechter en wil je in hoger beroep gaan tegen de uitspraak. Dan moet je griffierecht betalen aan de rechtbank. We hebben deze griffiekosten voor je op een rijtje gezet, zodat je een afweging kan maken of het gaan in hoger...

× Chat met Breyta