Incassobureau inschakelen

Schakel direct een incassobureau in op basis van no cure, no pay.

$

Incassozaak starten in 3 minuten

$

𝙉𝙤 𝙘𝙪𝙧𝙚, 𝙣𝙤 𝙥𝙖𝙮: incasseren kost je niets

$

Eén vaste behandelaar voor jouw incassozaak

Betalingstermijnen verstreken

Het kan iedereen overkomen: je hebt een dienst geleverd of een product verkocht, maar de klant heeft niet binnen de afgesproken termijn betaald. De klant is daarmee in verzuim. Als je van tevoren de algemene voorwaarden van toepassing hebt verklaard, is een incassotraject de beste oplossing.

 • Eerst zelf contact opnemen: Het is raadzaam om eerst zelf contact op te nemen met de klant om te vragen waarom de factuur niet is betaald. Misschien is er ontevredenheid over een product dat eenvoudig kan worden opgelost. Zorg er ook voor dat je de algemene voorwaarden van tevoren correct hebt gecommuniceerd. Als dat niet het geval is, kan dat problemen opleveren.
 • Incassobureau inschakelen: Als de factuur nog steeds niet wordt betaald,ondanks een laatste sommatie. kun je een incasso advocaat inschakelen.

De gevolgen van niet-betaalde facturen

Niet-betaalde facturen kunnen ernstige gevolgen hebben voor je bedrijf. Het beïnvloedt je cashflow negatief, wat je investerings- en groeimogelijkheden kan beperken.

Bovendien kun je hierdoor zelf problemen krijgen met het betalen van je eigen facturen, wat kan leiden tot een kettingreactie van onbetaalde facturen.

 

 • Snel Handelen Is Cruciaal: Daarom is snel handelen cruciaal. Het inschakelen van een incasso advocaat kan ervoor zorgen dat je sneller je geld krijgt, zonder dat het je extra geld kost. Breyta werkt op basis van no cure no pay incasso. We streven ernaar om elke incassozaak in de minnelijke fase op te lossen. Als de volledige vordering wordt betaald, zijn er voor jou geen kosten aan verbonden.

Incassobureau inschakelen: wat zijn de kosten?

Een groot deel van de ondernemers denken dat als je een vordering uit handen geeft aan een incassobureau, dat dit veel kosten met zich meebrengt.

Opdrachtgevers draaien niet op voor wat Breyta in rekening brengt.

In de praktijk zijn de wanbetalers hiervoor opdraaien. 

Incassokosten berekenen

Berekening van de incassokosten

Breyta hanteert een duidelijke staffel voor het berekenen van de incassokosten:

 • Voor vorderingen tot €2.500: incassokosten zijn 15% van het vorderingsbedrag, met een minimum van €40.

 • Vorderingen tussen €2.500 en €5.000: incassokosten bedragen 10%.

 • Voor grotere vorderingen verlaagt het percentage. Zo zijn bij vorderingen tussen €5.000 en €200.000 de kosten 5%, en bij vorderingen boven de €200.000 zijn deze slechts 1%.

Kort gezegd, de debiteur draagt in principe de kosten van het incassobureau. Het is echter van belang te benadrukken dat deze kosten kunnen worden betaald als de vordering opeisbaar is bij de debiteur

Overweeg je een incassotraject? Start deze bij Breyta laagdrempelig en kosteloos

Incassokosten berekenen

Rond het incassobedrag af op gehele getallen
Rond het incassobedrag af op gehele getallenOpenstaande factuur betaald krijgen

Hulp inschakelen van een incassobureau om bijvoorbeeld een openstaande vordering bij een particuliere klant is zeer verstandig. Je hebt zekerheid dat er proactief achter het volledige openstaande bedrag wordt aangegaan.

Er zijn inderdaad grote verschillen tussen incassobureaus, maar wij zijn niet zoals de meeste incassobureaus. Wij houden ons aan andere regels in tegenstelling tot andere incassospecialisten namelijk:

  • Een incasso indienen is voor schuldeisers altijd gratis

  • Adviseren over de procedure

  • Telefonisch contact is altijd met een incassospecialist en niet met een chatbot

  • Wij zijn transparant over wat wij in rekening brengen de minimumbedragen

Incassotraject starten

Je kunt bij Breyta, eenvoudig online de incassozaak starten. We vragen enkele gegevens van jou en je klant zodat we direct aan de slag kunnen. 

Of je ons nou eenmalig of voor meerdere incassozaken wil inschakelen, Breyta neemt elke openstaande factuur in behandeling op basis van no cure, no pay.

Wij komen binnen 4 weken met een oplossing voor jouw openstaande factuur.

Landelijke dekking, exclusief voor bedrijven

Ons incassotraject richt zich exclusief op incasso voor bedrijven. 

Door 12 jaar ervaring weten wij precies hoe we een openstaande factuur in de zakelijke markt betaald kunnen krijgen.

Ons incassobureau is centraal gevestigd en is werkzaam in heel Nederland. Onder meer in: Almere, Amsterdam, Arnhem, Barneveld, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Harderwijk, Leeuwarden, Nijmegen, Nijkerk, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Zeewolde.

Voordelen incassobureau Breyta

 • Je klant betaalt de kosten
 • Korte lijnen, vaste behandelaar
 • Binnen 3 uur nemen wij de zaak in behandeling
 • 100% van de hoofdsom bij volledige betaling
 • Ons slagingspercentage is 91%
 • Klanten beoordelen ons met een 9,4

No cure, no pay-incasso

Indien wij niets incasseren, betaal jij ook niets.

Een onbetaalde factuur zorgt immers al voor genoeg frustratie. Onze verdiensten worden verhaald op jouw klant, wel zo eerlijk en conform de wettelijke vereisten.

Wordt de vordering volledig betaald? Dan ontvang jij 100% van de openstaande factuur, binnen één werkdag op je rekening. 

Incassobureau inschakelen zonder zorgen

Het inschakelen van een incassobureau hoeft geen gedoe te zijn. Dit zijn de kenmerken van onze werkwijze bij Breyta:

  • No Cure No Pay: We werken op basis van no cure no pay incasso. Dit betekent dat je niets hoeft te betalen als er geen betaling wordt ontvangen. Pas wanneer we erin slagen je geld te incasseren, worden er kosten in rekening gebracht.
  • Minnelijke Fase: We streven ernaar om elke incassozaak in de minnelijke fase op te lossen. Dit houdt in dat we proberen het geld te incasseren zonder naar de rechter te stappen. Dit is meestal de snelste en goedkoopste manier om je geld te krijgen.
  • Snel Handelen: In veel gevallen ontvangen we het factuurbedrag van de openstaande factuur binnen 24 uur. Dit betekent dat je snel over je geld kunt beschikken.

Hoe kun je Breyta als incassobureau inschakelen?

We willen het incassotraject eenvoudig en duidelijk houden. Je moet snel verder met je eigen werk kunnen en dus ook snel een incassobureau inschakelen. Dit is bij Breyta binnen enkele minuten geregeld.

 • Stap 1:Klik op ‘Incassozaak starten’, rechtsboven op onze pagina of de knop hierboven. vul de benodigde gegevens in.

 • Stap 2: Upload de benodigde documenten zoals de factuur en de gegevens van de debiteur en we hebben natuurlijk jouw gegevens nodig.

 • Stap 3: Wij gaan aan de slag. Zodra je de juiste gegevens hebt opgestuurd zullen we dezelfde of de volgende werkdag het eerste contact met de debiteur starten. Uiteraard houden we jou van alle vorderingen op de hoogte.

Incassobureau inschakelen mogelijk op basis van no cure no pay?

Bij Breyta werken we uitsluitend op een no cure no pay basis.

Het principe van no cure no pay garandeert dat je enkel kosten hebt wanneer het incassotraject succesvol is afgerond.

Dit type samenwerking kent vele voordelen, waarbij Breyta als jouw professionele partner optreedt.

Het no cure no pay-principe is een bedrijfsmodel dat jouw risico’s als opdrachtgever beperkt.

Het is een uitkomst voor zowel bedrijven als particulieren die geconfronteerd worden met onbetaalde facturen, maar tegelijkertijd zorgen hebben over mogelijke kosten van een incassotraject.

Wat houdt “no cure, no pay” in?

Simpelweg: als er geen resultaat is, ben je ons niets verschuldigd. Je betaalt enkel wanneer Breyta erin slaagt jouw vordering succesvol te innen.

Door voor Breyta te kiezen, vertrouw je op een toegewijd team dat zich volledig inzet om jouw vorderingen te realiseren. Onze beloning is immers gekoppeld aan ons succes.

Toch is het essentieel om te beseffen dat “no cure no pay” niet betekent dat er nooit kosten zijn.

Indien gerechtelijke stappen noodzakelijk worden om jouw vordering te realiseren, kunnen hieraan kosten verbonden zijn. Een heldere communicatie vooraf is bij Breyta altijd de standaard.

We streven ernaar om eerst de incassokosten te verhalen op de debiteur. Mocht dit onverhoopt niet lukken, dan komen de kosten voor jouw rekening.

Breyta staat voor transparante en eerlijke dienstverlening. We communiceren altijd helder over eventuele bijkomende kosten en de aanpak van jouw incassozaak, voordat we starten met het traject.

Wil je meer inzicht in de mogelijkheden van een no cure no pay incassotraject bij Breyta? We staan je graag te woord. Neem direct contact op voor gedetailleerde informatie.

Wie betaalt het incassobureau?

Bij Breyta begrijpen we dat je je kunt afvragen wie verantwoordelijk is voor de kosten wanneer je besluit een incassotraject op te starten.

Deze vraag speelt een cruciale rol in de besluitvorming omtrent incasso.

Echter, het antwoord is helder: in verreweg de meeste situaties is de debiteur verantwoordelijk voor deze kosten.

De Wet Incassokosten (WIK)

Conform de Wet Incassokosten zijn debiteuren wettelijk gehouden de incassokosten te voldoen.

Deze kosten zijn een bepaald percentage van het bedrag dat door de debiteur verschuldigd is, met een wettelijk minimumbedrag van €40.

Het bijzondere hieraan is dat het percentage afneemt naarmate het verschuldigde bedrag toeneemt, ter bescherming van de debiteur.

Niets betalen zolang er niets binnenkomt

Zolang we niet overgaan tot een gerechtelijke incassoprocedure (waarvoor we vooraf je toestemming vragen) werken wij op basis van no cure, no pay en hoef je ons niets te betalen zolang er geen betaling wordt ontvangen.

Wat moet je weten voordat je een incassobureau inschakelt?

Je moet weten dat:

  • Er een minnelijke incasso wordt gestart ook wel buitengerechtelijke incassotraject genoemd

  • Je een grote kans hebt dat de openstaande vorderingen worden betaald, wij hebben een slagingspercentage van 91%

  • De debiteur betaalt de bijkomende kosten van het buitengerechtelijke traject

  • Een gerechtelijke procedure is soms nodig om de openstaande factuur alsnog betaald te krijgen.

Buitengerechtelijk incassotraject

Buitengerechtelijke incasso heeft altijd de voorkeur boven een gerechtelijke incassoprocedure, dit is namelijk sneller en goedkoper.

Je hebt sowieso geen advocaat nodig om een rechtszaak te starten.

Wanneer is het inschakelen van incassobureau verstandig?

Een incassobureau inschakelen is een weloverwogen keuze binnen het incassotraject. Het bepalen van het juiste moment voor deze actie is essentieel. Hierbij enkele kernpunten die aantonen dat het tijd is voor Breyta’s expertise:

  • Aanhoudende Niet-Betaling: Wanneer een klant facturen blijft negeren ondanks herhaalde aanmaningen en herinneringen, is het raadzaam om een incassozaak bij Breyta op te starten.

  • Stagnerende Communicatie: Lukt het niet om in gesprek te komen met jouw debiteur of weigert deze elke communicatie? Breyta kan als bemiddelaar de dialoog herstellen.

  • Aanzienlijke Vordering: Voor significante openstaande bedragen maakt het inzetten van ons incassotraject een groot verschil om jouw facturen betaald te krijgen.

  • Afwezigheid van een Betalingsregeling: Indien een debiteur een betalingsafspraak negeert of niet nakomt, kan Breyta’s expertise worden ingezet om het verschuldigde bedrag te innen.

Verschillende soorten incassobureaus

Incassobureaus werken allemaal volgens een ander principe, maar wat voor soort incassobureau past bij jouw situatie? 

Oude school incassobureau

Wanneer we spreken over het ‘oude school’ incassobureau, doelen we op bureaus die zich nog vasthouden aan beproefde methoden voor het innen van schulden.

Dit traject omvat meestal de combinatie van het versturen van brieven, het plegen van telefoontjes en het ondernemen van persoonlijke bezoeken om betalingen te realiseren.

Hoewel deze aanpak soms effectief blijkt, gaat het vaak gepaard met een tijdsintensief en arbeidsrijk proces.

Ivoren toren incassobureau

Een ‘ivoren toren’ incassobureau focust zich doorgaans op de grotere spelers in de markt zoals grote bedrijven en omvangrijke organisaties.

Hierdoor kunnen ze minder toegankelijk overkomen voor kleinere ondernemingen of individuen.

Deze bureaus hanteren vaak een hoger prijskaartje en leunen zwaar op strikte juridische trajecten om schulden te vorderen. Wat hogere kosten met zich meebrengt

Abonnement-gebaseerd incassobureau

Bij een abonnement-gebaseerd incassobureau betaal je een periodieke vergoeding – maandelijks of jaarlijks – voor de geboden diensten.

Dit model kan financieel aantrekkelijk zijn wanneer je te maken hebt met een grote hoeveelheid vorderingen die frequent geïnd dienen te worden.

Echter, voor enkele incasso-opdrachten per jaar kan dit model minder voordelig uitpakken.

Modern incassobureau

Moderne incassobureaus, zoals Breyta, omarmen de allernieuwste technologieën om het incassotraject te optimaliseren en efficiënter vorm te geven.

Dit betreft het gebruik van online platformen, automatiseringstechnieken en grondige data-analyses. W

at deze bureaus onderscheidt, is hun transparantie in processen en prijsstructuren, waardoor ze vaak een toegankelijkere keuze zijn voor diverse klanten.

Wilt u meer weten over moderne incasso-aanpak? Neem dan contact op via 033 – 785 8470 of stuur een email naar info@breyta.nl.

Veel gestelde vragen over incassobureau inschakelen

K
L

Is eenmalig een incassobureau inschakelen mogelijk?

Het is absoluut mogelijk om een incassobureau eenmalig in te schakelen.

Wij van Breyta, bieden aanpasbare diensten die afgestemd zijn op de behoeftes van de cliënt. Of je nu een eenmalige incasso hebt of frequent te maken heeft met debiteuren die niet betalen, ons incassobureau kan jou bijstaan gedurende het incassotraject.

Wij vinden het belangrijk om heldere afspraken te maken betreffende de kosten en de te volgen procedures. Daarom zijn wij vantevoren transparant over de kost en bij Breyta hanteren we een 'no cure, no pay' principe, wat inhoudt dat je enkel betaalt indien we succesvol zijn in het incasseren van jouw vordering. Neem contact op via 033 – 785 8470 of info@breyta.nl voor meer informatie of om laagdrempelig en kosteloos een incassozaak te starte

K
L

Incasso inschakelen voor particuliere klanten?

Als je een openstaande vordering hebt staan bij een particulier, maar die ondanks meerdere herinneringen de afgesproken betalingstermijn heeft overschreden. Kan je een no cure no pay incasso indienen.

K
L

Wanneer mag een incassobureau een deurwaarder inschakelen?

Een incassobureau mag een deurwaarder inschakelen als op de laatste aanmaning niet is gereageerd.

Alleen gerechtsdeurwaarders zijn bevoegd om een dagvaarding uit te reiken (betekenen).

Dit is het begin van een gerechtelijke incassoprocedure, zonder het uitreiken van de dagvaarding zal de rechter jouw zaak niet behandelen.

K
L

Wanneer professionele hulp inroepen bij zakelijke klanten die niet betalen?

Professionele hulp bij niet-betalende zakelijke klanten is cruciaal voor uw financiële stabiliteit.

Als een klant herhaaldelijk betalingsdeadlines mist of niet reageert op herinneringen, is het raadzaam om een expert zoals Breyta in te schakelen.

Dit signaleert naar de klant dat u serieus bent over het innen van de betaling, wat vaak helpt om de situatie snel op te lossen.

Neem laagdrempelig en kosteloos contact op met Breyta via 033 – 785 8470 of info@breyta.nl.

Deze klanten gingen je al voor: 

Asiatico - klant Breyta
Jet-Parts.com - Klant incassobureau Breyta
Graphic Design - klant incassobureau Breyta
Marree Technische Groothandel - klant incassobureau Breyta
Temm & Tuin - Klant incassobureau Breyta
Edison Projectmanagement - Klant incassobureau Breyta
Color Up - Logo klant incassobureau Breyta
Altac Group - Klant incassobureau Breyta
Equipment Group Holland - Klant incassobureau Breyta
Saniq - Klant incassobureau Breyta
Prezon - Klant incassobureau Breyta
Dental Union - Klant incassobureau Breyta
DIAS Software - Klant incassobureau Breyta
Van Heugten Tapijttegels - Klant incassobureau Breyta
TenD verhuur - Klant incassobureau Breyta
DG Rubber - Klant incassobureau Breyta
Irritech - Klant incassobureau Breyta
Staxxer - Klant incassobureau Breyta

Meerdere 5-sterren beoordelingen

Michael Netten
Michael Netten
25. April, 2024.
Professionele aanpak en netjes verzorgd. Aanrader als je iets te incasseren hebt :-)
Rob Quené
Rob Quené
25. April, 2024.
Op een prima manier geholpen! Men denkt mee in oplossingen die voor zowel de klant als het bedrijf het prettigst zijn en het resultaat is zoals gewenst. Uitstekende service!
Dani Dunsbergen
Dani Dunsbergen
8. Maart, 2024.
Ahmet Demirel
Ahmet Demirel
5. Maart, 2024.
We hadden een klant die niet wilde betalen. We hebben Breyta benaderd. Kees was heel duidelijk in zijn communicatie. We werden op de hoogte gehouden tijdens de gehele procedure. De klant heeft uiteindelijk betaald. We zijn superblij met dit bedrijf en zullen het zeker aanraden!
Geert Menting
Geert Menting
4. Maart, 2024.
Ik werd geconfronteerd met een verstekveroodeling, aangezien ik de dagvaarding niet had ontvangen. Hierdoor was ik genoodzaakt in verzet te gaan. In deze situatie heb ik contact opgenomen met Breyta, waar ik snel, deskundig en op een persoonlijke wijze werd bijgestaan door Kees. Na een analyse van de zaak kwam Kees met een helder plan van aanpak. Dit plan hebben we vervolgens samen succesvol uitgevoerd. Naast de kundigheid heb ik de persoonlijke aanpak en snelheid van communicatie als zeer prettig ervaren.
Jan-Willem Logtmeijer
Jan-Willem Logtmeijer
8. Februari, 2024.
Ellie Borgers
Ellie Borgers
9. Januari, 2024.
Alles is keurig geregeld.
Stan SB Woodshop
Stan SB Woodshop
4. Januari, 2024.
Ik wist niet dat het zo makkelijk, duidelijk, vriendelijk en bovendien snel geregeld kon worden. Als ik dit eerder had geweten had het mij een hoop tijd en moeite in het verleden kunnen schelen. Mocht het weer nodig zijn dan maak ik zeker weer gebruik van de diensten van Breyta!
Joëll J
Joëll J
23. November, 2023.
Super fijne ervaring met Breyta en Kees Post Na verschillende slechte recensies van andere partijen te hebben gelezen bij Breyta uitgekomen, die wel veel positieve recensies had. Ik begrijp nu waarom. Na het eerste contact advies gekregen om een pre-incassobrief te sturen. Nadat dit op niks was uitgelopen werd ik netjes gebeld met de vraag of ik het incassotraject wilde starten. Nadat ik hier bevestigend op geantwoord had werd het incassotraject gestart. Tijdens het incassotraject ben ik telkens netjes op de hoogte gehouden door Kees. Als ik laat in de avond belde was er altijd een medewerker aanwezig om mij te woord te staan en een terugbelverzoek achter te laten bij Kees. De volgende dag werd ik dan netjes gebeld door Kees. Uiteindelijk kwam er weinig tot geen (re)actie vanuit mijn debiteur. Toen we op het punt stonden om een gerechtelijke procedure te starten kregen we bericht dat mijn debiteur faillissement gaat aanvragen. Helaas. Ondanks deze domper wil ik Kees en zijn team toch enorm bedanken voor het meedenken en de fijne service tijdens het traject.
Sandra van Heel
Sandra van Heel
22. November, 2023.
Super tevreden over Breyta! Ik zal het iedereen aanraden als je op zoek bent naar een incassobureau die absoluut zijn afspraken nakomt. Ze reageren snel en ze doen er alles aan om je te helpen en houden je goed op de hoogte van de vorderingen.
× Chat met Breyta